Egyesületünk kiemelt figyelmet fordít azon pályázatokra, melyek anyagi támogatásával lehetőségünk nyílik programjaink megvalósítására.

2017-ben sikeresen pályáztunk  “A társadalmi kohézió erősítése az egyházak és civil szervezetek közösségfejlesztő tevékenységének bővítésével” címmel kiírt pályázaton.

Egyesületünk kreatív foglalkozásokat tartott a dunaföldvári hátrányos helyzetű fiataloknak, valamint “Közösségben érdemes lenni” címmel előadássorozatot tartottunk.

A programokat 2018-19-ben tartottuk.

A táncházakat az óvodákban 2018 októberétől 2019. júniusáig tartottuk Molnárné Miklán Jolán néptáncpedagógus és óvodapedagógus vezetésével.

Az elnyert pályázati támogatás lehetővé tette, hogy az óvódákban egész évben, heti rendszerességgel tartsunk néptánc és gyermekjáték foglalkozásokat. Ezáltal nem csak a gyermekek érdeklődését sikerült felkelteni, hanem lehetőségünk nyílt a módszeres néptáncpedagógiai alapra épített képessségfejlesztésre.

A pályázat lehetőséget adott arra, hogy az óvodáskorú gyermekek érdeklődését felkeltsük a játék, a mozgás iránt. A támogatás ahhoz is hozzásegített, hogy minél több gyermek és szülő megismerkedhessen a magyarság szellemi kultúrájával.